Професорка кафедри криміналістики, судової експертології та домедичної підготовки факультету № 1 докторка юридичних наук, професорка Влада Гусєва взяла участь у конференції, що була організована Міністерством внутрішніх справ України, Офісом Генерального прокурора, Національною поліцією за підтримки Структури ООН із питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок, а також за підтримки Європейського Союзу, громадської організації «Асоціація жінок-юристок «ЮрФем» та «Української асоціації представниць правоохоронних органів». Конференція пройшла за участі Генерального прокурора Андрія Костіна, заступниці Міністра внутрішніх справ України Катерини Павліченко, голови Національної поліції Івана Вигівського, голови представництва ООН в Україні Сабіни Фрейзер Гюнеш, правоохоронців та представників громадськості.

Під час наукового заходу професорка університету Влада Гусєва презентувала діяльність ХНУВС як закладу вищої освіти Міністерства внутрішніх справ України.

Учасники конференції обговорили питання формування внутрішньої політики та підходи, спрямовані на взаємодію правоохоронців і постраждалих від адміністративних і кримінальних правопорушень у сфері ґендерно зумовленого насильства, аналізували сучасні виклики, перешкоди та подальші кроки у вирішенні питання протидії цим правопорушенням, які посягають на людську гідність. Також обговорили шляхи імплементації міжнародних стандартів щодо розслідування кримінальних правопорушень, зумовлених ґендерним насильством.

ВЗГ ХНУВС