Корупція є небезпечним соціально-політичним явищем, однією із ключових загроз як економічній безпеці, так і національній безпеці України. Її негативний вплив на суспільство й державу має системний і комплексний характер, тому нагальною необхідністю є глибоке дослідження цього явища та формування комплексу заходів протидії.

З нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією  відбулося засідання секції «Проблемні аспекти забезпечення економічної безпеки держави» наукового студентсько-курсантського гуртка кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ «Актуальні проблеми розвитку національної економіки в умовах глобалізації».

На початку засідання зі вступним словом до студентів-гуртківців звернулася керівниця секції кандидатка економічних наук Людмила Парфентій. Із доповідями виступили студентки 2 курсу спеціальності «Право», для яких Людмила Парфентій є науковою керівницею, – Валерія Кочура («Вплив побутової корупції на економічну безпеку України») та Вікторія Мозгова («Протидія корупції в Україні в умовах воєнного стану»).

Доповіді, презентовані студентами, були цікавими й інформативними, а обрані теми – актуальними, оскільки в них було висвітлено місце і роль побутової корупції в загальній корупційній системі, її вплив на економічну безпеку України, а також розглянуто було особливості протидії корупції в Україні в умовах воєнного стану.

ВЗГ ХНУВС