Питання освітньої, наукової роботи та життєдіяльності закладу вищої освіти обговорили на засіданні Вченої ради під головуванням ректора Валерія Сокуренка.

Присутні обрали заступника голови Вченої ради. Ним став перший проректор, доктор юридичних наук, доцент підполковник поліції Віктор Василенко.

Відбулося також нагородження працівників вишу та вручення дипломів. За особисті видатні досягнення в галузі практичного застосування права, активну участь у суспільному житті, становлення правової держави та реального втілення принципу верховенства права Союзом юристів України почесне звання «Видатний юрист України» присвоєно член-кореспонденту Національної академії правових наук України, доктору юридичних наук, професору, заслуженому юристу України Сергію Гусарову.

Диплом доктора філософії з галузі знань 08 «Право» отримав колишній працівник університету, а зараз співробітник Національної академії Національної Гвардії України Дмитро Морквін.

Під час наукового зібрання було підбито підсумки науково-дослідної роботи у 2023 році та затверджено План науково-дослідної роботи і дослідно-конструкторських робіт університету на 2024 рік. Розглянуто атестаційні справи щодо присвоєння вчених звань науково-педагогічним працівникам університету; стан виконання Плану видання університету навчальної і навчально-методичної літератури у 2023 році та затверджено План видання на 2024 рік.

Члени ради заслухали звіти про проведення атестації здобувачів вищої освіти у 2023 році в умовах воєнного стану, про результати роботи Школи наукового лідерства за 2022/2023 навчальний рік, про організацію профорієнтаційної роботи в університеті та про стан виконання плану роботи над дисертаційними дослідженнями.

Учений секретар секретаріату Вченої ради Владислав Невядовський доповів про проведення публічної презентації наукових результатів дисертації та призначення рецензентів для підготовки висновку про наукову новизну, теоретичне та практичне значення результатів дисертації на здобуття ступеня доктора філософії; утворення разових спеціалізованих вчених рад для проведення публічних захистів дисертацій з метою присудження ступеня доктора філософії.

Затверджено було також ініційовані кафедрами теми дисертаційних досліджень на здобуття наукового ступеня доктора наук та доктора філософії. Розглядалися питання щодо друку монографічних досліджень, навчально-методичних матеріалів та їх використання в освітньому процесі.

Вчена рада затвердила Положення про офіційний вебсайт ХНУВС, про корпоративну комп’ютерну та електронну пошту, про інформаційно-технічну інфраструктуру університету.

Затверджено було освітньо-професійну програму першого (бакалаврського) рівня вищої освіти та навчальний план Кременчуцького льотного коледжу ХНУВС.

Ректор подякував членам Вченої ради за сумлінну працю, привітав з наближенням різдвяних і новорічних свят і побажав усім у новому році перемоги та миру.

ВЗГ ХНУВС