Факультет № 6 спільно з Центром Українського-Польського розвитку Харківського національного університету внутрішніх справ у співпраці з партнером університету Вищою школою охорони праці у Катовіцах взяли участь у циклі лекцій, що відбуваються в рамках проєкту «Єднаємо сили у пошуку ефективних способів отримання енергії: аспекти наукові та освітні». Проєкт реалізується за підтримки «Польсько-Американського Фонду Свободи».

Лекцію учасникам проєкту прочитав професор Вищої школи охорони праці у Катовіцах Анджей Місьолка, який є одним із провідних експертів із питань енергетики в контексті національної безпеки в Польщі.

Лектор акцентував увагу на відновлювальних джерелах енергії, окреслив правові та економічні аспекти, окремо зупинився на розвитку світової електромобільності.

«Ми захоплюємося перевагами автомобілів із електродвигунами, їх екологічністю, але не замислюємося над тим, як відбувається процес виготовлення батарей, які є основною складовою електромобілів, і тут вистачає недоліків, які зазвичай, через маркетингову політику виробників замовчуються в публічній площині», – зазначив Анджей Місьолка.

ВЗГ ХНУВС