Основну базу вишу у Харкові відвідав член наглядової ради Великопольської агенції розвитку підприємництва, керівник Департаменту проєктів та інвестицій Староства Познанського (м. Познань, Республіка Польща), радник з економічних питань президента міста Познань Якуб Кухарчик.

Мета його візиту – надати допомогу у відновленні пошкоджених внаслідок ракетно-бомбових ударів будівель ХНУВС. Разом із ректором університету Валерієм Сокуренком Якуб Кухарчик оглянув пошкоджені об'єкти. На місці було визначено перелік будівельних матеріалів та інших складових, необхідних для повноцінного відновлення будівель. Безкоштовну допомогу будуть надавати підприємці та громадські організації переважно з Великопольського воєводства Республіки Польща.

Якуб Кухарчик зробив запис у книзі почесних гостей університету: «Дякую за вашу неймовірну боротьбу за свободу всієї Європи. Мій запис у книзі почесних гостей ХНУВС є знаком солідарності всієї Польщі з вами. Упевнений, що невдовзі настане перемога і ми відвідаємо університет, щоб разом розбудовувати наше братнє спільне європейське майбутнє».

ВЗГ ХНУВС