Делегація науковців і курсантів ХНУВС завершила роботу в науковій конференції «Дидактичні заняття у сфері медіації, переговорів та арбітражу, зокрема міжнародного арбітражу під час воєнного стану», що відбулася в межах Угоди про співробітництво між Харківським національним університетом внутрішніх справ та Університетом імені Адама Міцкевича в Познані (Республіка Польща).

За результатами проведених теоретичних та практичних занять учасники отримали сертифікати.Як зазначила представниця делегації доцент кафедри кримінального процесу та організації досудового слідства факультету №1 Олена Мартовицька, «під час конференції ми отримали корисну інформацію та необхідну теоретичну базу від наших польських колег, яку будемо застосовувати у навчальному процесі, адже Польща має багаторічний досвід із застосування медіації».

За сприяння віце-мера м. Познань Маріуша Вишневського  делегація Харківського вишу ознайомилася з роботою Муніципальної варти (Straż Miejska), її окремих підрозділів, насамперед центру антикризового управління, особливостями роботи екологічного патруля та іншими сегментами діяльності муніципальної структури правопорядку.

Курсанти університету зацікавилися специфікою роботи Муніципальної Варти, обмінялися думками щодо спільного та відмінного у роботі польських та українських колег.

Як наголосив комендант Муніципальної Варти м. Познань Вальдемар Матушевський, «для нас честь приймати у себе делегацію з Харківського національного університету внутрішніх справ і ділитися позитивним досвідом у зміцненні довіри населення до правоохоронних структур».

ВЗГ ХНУВС