У межах угоди про співпрацю між Харківським національним університетом внутрішніх справ та університетом імені Адама Міцкевича в м. Познань (Республіка Польща) чергова делегація науковців і курсантів бере участь у дидактичних заняттях у сфері медіації, переговорів та арбітражу, в тому числі міжнародного арбітражу під час воєнного стану. До складу делегації увійшли професор кафедри кримінального права та кримінології факультету № 6 Микола Пахнін, завідувачка кафедри конституційного і міжнародного права факультету № 4 Тетяна Гудзь, професорка кафедри педагогіки та психології факультету № 3 Наталя Мілорадова, курсантка факультету № 1 Даша Горпиненко, курсантка факультету № 2 Аліна Біліченко, курсантка факультету № 3 Юлія Журавель та курсантка факультету № 4 Юлія Дружиніна.

Під час перебування у м. Познань науковці та курсанти ХНУВС відвідали Окружний суд м. Познань та ознайомилися з особливостями функціонування системи судочинства в Республіці Польща. Заступник голови Окружного суду Томаш Космалевич ознайомив делегацію зі специфікою роботи судової поліції, сервісного центру та інституту медіаторів. «Кожна людина може користатися послугами медіатора, якщо йдеться про справи господарські та цивільні, особливо в частині розлучень. Це дозволяє зменшити навантаження на суддів та зосередитись на врегулюванні більш складних справ», – зауважив Томаш Космалевич.

Представники університету переконані, що такі зустрічі створюють підґрунтя для удосконалення національного законодавства України.

ВЗГ ХНУВС