Викладачем кафедри юридичних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Ольгою Бакаєвою для студентів 3 курсу було організовано  візит до Зарічного районного суду м. Суми.

Студенти були присутніми під час підготовчого судового засідання по кримінальному провадженню за обвинуваченням особи у вчиненні кримінального правопорушення. У провадженні було укладено угоду про примирення, яку суд за результатами розгляду та дослідження затвердив обвинувальним вироком. Особі було призначено покарання у вигляді штрафу, погоджене сторонами кримінального провадження.

Під час судового засідання студенти заслухати пояснення сторін кримінального провадження, доводи в обґрунтування правової позиції, зіставити положення Кримінального процесуального кодексу України та втілення його норм на практиці.

Студенти отримали можливість поглибити знання з практичного застосування матеріального і процесуального законодавства України та пересвідчитися у виключній важливості кожної дії юриста як до, так і на стадії судового провадження.

Сумська філія ХНУВС