Голова Школи наукового лідерства факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ Віталій Найда, а також учасниці Школи курсантки першого курсу факультету № 1 Катерина Шаравар і Анастасія Лимаренко стали призерами всеукраїнського конкурсу есе «Гейдар Алієв: феномен лідерства» серед студентів закладів вищої освіти України. Представники університету взяли участь у церемонії нагородження переможців та призерів конкурсу, присвяченій Дню національного порятунку азербайджанського народу.

Від українських студентів, які брали участь в конкурсі есе, надійшло близько 200 статей. Учасники Школи наукового лідерства вишу представили на конкурсі 15 робіт. До журі конкурсу ввійшли надзвичайний і повноважний посол Азербайджану в Україні, народна письменниця Ельміра Ахундова, заслужений журналіст України, письменник-публіцист Віктор Васильчук, дипломати посольства Самір Аллахвердієв і Тарана Садигова, представник Бакинського міжнародного центру мультикультуралізму в Україні Марина Гончарук.

Церемонія нагородження проводилася у Посольстві Азербайджану в Україні у Києві. Для призерів і переможців була проведена екскурсія посольством, продемонстровані унікальні тематичні зали, а також організовано перегляд фільму, присвяченого Гейдару Алієву.

Ельміра Ахундова зазначила, що в наступному році посольство опублікує книгу про Гейдара Алієва «Феномен лідерства», в яку будуть включені уривки з усіх 200 есе учасників.

ВЗГ ХНУВС