Бібліотека презентує університетській спільноті книжково-ілюстративну експозицію «Вальтер Скотт – майстер історичного роману», присвячену 250-річчю від дня народження видатного англійського прозаїка, поета Вальтера Скотта (1771–1832 рр.).

Експозиція розкриває біографію письменника, особисте життя, початок кар'єри і його літературну діяльність. Вальтер Скотт першим написав історичний роман і вважається основоположником цього жанру. Мова його творів – унікальна, яскрава, жива, саме це гарантувало автору неймовірний успіх у читачів. Його романи одразу ставали бестселерами, їх читали й перечитували не тільки на батьківщині письменника, а й далеко за її межами. Скотт став першим, хто познайомив світ із шотландської культурою і самобутністю.

Він створив багато творів, якими керувалися в своїй творчості письменники наступних поколінь. Його творча спадщина величезна – він написав близько 30 романів, присвячених драматичним моментам шотландської, англійської і західноєвропейської історії.

Твори Вальтера Скотта назавжди увійшли в золотий фонд світової літератури і сьогодні є окрасою фонду університетської бібліотеки. Це всім відомі романи: «Айвенго», «Квентін Дорвард», «Пертська красуня» та ін.

Бібліотека запрошує ознайомитися з книжково-ілюстративною експозицією!

ВЗГ ХНУВС