Стало доброю традицією під час табірного збору у рамках вихідного дня організовувати для курсантів першого курсу Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх екскурсію до Меморіального Будинку-музею Антона Чехова, який знаходиться на живописній околиці Сум – Луці.

«Аббація і Адріатичне море чудові, але Лука і Псел краще» або «Вся душа моя на Луке» – так згадував всесвітньо відомий письменник Антон Павлович Чехов своє перебування на Сумщині. Курсанти разом зі своїми командирами Єгором Педосенком та Олександром Павліком, переступивши поріг будинку, з першої хвилини відчули атмосферу епохи минулого століття та гостинність привітної співробітниці музею пані Дар’ї, яка  протягом години вела цікаву краєзнавчу екскурсію.

Курсанти дізналися про історію перебування відомого драматурга, письменника Антона Чехова у Сумах, де він жив із родиною в садибі поміщиків Линтварьових улітку 1888–1889 рр. та про його зв’язки з Україною.

«Такі екскурсії відіграють важливу роль в освітньому процесі, – наголошує провідний фахівець відділення кадрового забезпечення, організаторка екскурсії Ганна Мітітєл. – Вони розширюють світогляд людини, більше дізнатися про історію міста, де будуть навчатися курсанти, про видатних людей, які у різні часи відвідували Суми, залишивши власні спогади та враження».

Екскурсія була цікавою, змістовною й дуже сподобалася юнакам і дівчатам, про що свідчать численні фотосвітлини, які вони залюбки зробили на пам’ять.

Сумська філія ХНУВС