Табірний збір – в емоційному плані – один з найважчих періодів для першокурсників, які вступили до вишу зі специфічними умовами навчання. Більшість із них на початку перебування в нових умовах відчувають стрес. Процес адаптації починається згодом, але перший тиждень табірного збору для юнаків і дівчат є складним.

Саме тому працівники служби психологічного забезпечення Харківського національного університету внутрішніх справ на початку табірного збору максимум зусиль спрямовують на адаптацію першокурсників та зменшення психологічної напруги. У перший  тиждень зустрічі з психологом проходять у груповому форматі, щоб можна було охопити як можна більше людей. Під час цих зустрічей курсанти знайомляться з психологом і один з одним. Відбувається все у формі гри, тренінгу та практичної взаємодії. Вправи спрямовані на більш швидке знайомство та прийняття один одного, на формування групової згуртованості, уміння діяти разом, у команді. До того ж, під час гри  знімається напруга, а неформальне спілкування сприяє більш довірливій взаємодії. Першокурсники дізнаються про те, як можуть, у разі потреби, отримати «швидку психологічну допомогу» індивідуально, і розуміють, що вони не наодинці зі своїми труднощами.

У подальшому планується психологічна діагностика кожного курсанта та індивідуально орієнтована психопрофілактична робота.

ВЗГ ХНУВС