На площі Свободи у Харкові відбувся інструктаж особового складу груп швидкого реагування патрульної поліції Головного Управління Національної поліції України в Харківській області за участю Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка та Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

На площі вишикувались представники особового складу груп реагування патрульної поліції Дергачівського та Харківського відділів поліції ГУНП в Харківській області, курсанти Харківського національного університету внутрішніх справ, поліцейські-кінологи зі службовими собаками, представники кінної поліції. Також на площі було розміщено службові автомобілі патрульної поліції ГУНП України в Харківській області.

Після виконання Гімну України з напутніми словами до працівників груп реагування патрульної поліції звернулись представники Кабінету Міністрів України, голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін, голова представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський, голова експертної ради МВС Євген Захаров.

З  23 лютого 2016 року ГУНП України у Харківській області запроваджується нова функціональна штатна структура відділів і відділень поліції в області, яка передбачає створення підрозділів  реагування й підрозділів  превенції, та нові форми і методи роботи — розширення зони постійного цілодобового патрулювання поліцейськими не тільки території міста Харкова, а й усієї Харківської області.

Одночасно патрулювання районів області здійснюватиметься 81 групою  реагування патрульної поліції (від 2 до 6 груп  у кожному районі).

До новостворених груп реагування патрульної поліції входить 648 працівників. Кожна група – по 2 поліцейських на автомобілях, оснащених сучасними засобами зв’язку. Групи реагування працюватимуть у 4 зміни по 12 годин кожна. 

Територія кожного району розділена на зони забезпечення правопорядку відповідно до кількості груп реагування.

Кожна група реагування закріплена за відповідною зоною реагування та здійснює її безперервне патрулювання за визначеним маршрутом. У випадку надходження повідомлення про вчинення кримінального чи адміністративного правопорушення група безпосередньо виїжджає на місце події, або на місце направляється найближчий вільний наряд поліції.

Патрульні поліцейські отримали нові автомобілі «Renault Kangoo», на яких вони будуть патрулювати Харківську область. Як зазначив Арсен Аваков, раніше на подію виїжджали дільничні інспектори. Тепер цю роботу будуть виконувати патрульні поліцейські. Прем’єр-міністр  України Арсеній Яценюк наголосив, що термін прибуття екіпажу патрульної поліції на місце події складатиме від 7 до 20 хвилин.

По закінченні заходу відбувся невеликий брифінг для представників засобів масової інформації.

 

ВЗГ ХНУВС