Участь у презентації нових форм і методів роботи поліції та системи «RICAS» Головного управління Національної поліції в Харківській області взяли Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, а також представники МВС, Національної поліції України, ректор Харківського національного університету внутрішніх справ, голови районних адміністрацій, мери міст обласного значення, Консультативної місії Євросоюзу, правозахисних організацій, ЗМІ.

До присутніх зі вступним словом звернувся начальник Головного управління Національної поліції в області Анатолій Дмитрієв.

Про нові форми, які впроваджено в діяльність поліції, розповів заступник начальника Управління організаційно-аналітичного забезпечення Головного управління Національної поліції в області Юрій Чепенко.

Начальник управління інформаційного забезпечення Головного управління Національної поліції в Харківській області Дмитро Узлов розповів про переваги, які надає користувачам електронна інтелектуальна система аналізу «RICAS». Відбулася демонстрація автомобілів ГРПП, які оснащені планшетами та системою «RICAS».

Фахівцями Управління інформаційного забезпечення обласного ГУНП спільно з кількома місцевими IT-компаніями, протягом 2012–2014 років було розроблено інноваційний комплекс аналітичної обробки інформації різноманітних банків даних з відображенням на детальній інтерактивній карті міста як самих об’єктів так і результатів їх аналізу.

З серпня 2014 року програмно-апаратний комплекс аналітичного супроводу оперативно-розшукової діяльності та підтримки прийняття рішень впроваджений в експлуатацію в Управлінні інформаційного забезпечення та у кількох підпорядкованих структурних підрозділах ГУНП в області.

Система дозволяє відшукати логічні відкриті та приховані зв’язки між заданими об’єктами та відобразити знайдені зв’язки як у вигляді геоінформації, так і з використанням часового ряду.

На території м. Харкова можливості комплексу успішно використані для розкриття 279 злочинів.

 

ВЗГ ХНУВС