Доцент кафедри кримінального процесу та організації досудового слідства факультету № 1 Тетяна Фоміна представила Харківський національний університет внутрішніх справ, взявши участь у тренінгу «ToT: Training of Trainers» від ком’юніті «Прогресильні». З понад 200 викладачів та викладачок з усієї України було відібрано 30 найкращих фахівців, які взяли участь в обговоренні теми «Прогресивність в освіті. Як задавати тренди?». Учасниками дискусійної панелі стали: заступник голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Андрій Бутенко, заступник Міністра освіти і науки Україна з питань європейської інтеграції Олексій Шкуратов, голова Ради молодих учених при Міністерстві освіти і науки України Олеся Ващук.

Три дні тренінгу були насичені цікавими подіями: поєднання теоретичних та практичних кейсів; освоєння навичок проведення «Ice Breaking», «живої бібліотеки», рольових ігор; обговорення сучасних проблем викладацької роботи та шляхів створення «бренду викладача»; опанування навичок створення відео контенту, а також інструментів для використання в освітньому процесі. Родзинкою навчань стало неформальне спілкування, цікаві історії та випадки з викладацького життя «Сповідь прєпода».

Отриманий під час тренінгу досвід буде передано колегам. Сьогодні викладачі повинні бути не лише фахівцями у своїй галузі, а й володіти найкращими практиками та інструментами організації та проведення навчальних занять.

ВЗГ ХНУВС