Відбулося підписання меморандуму про співпрацю між Школою наукового лідерства факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ та громадською організацією «Рух «Здорова нація»». Документ було підписано головою правління громадської організації Світланою Вознесенською та т.в.о. декана факультету № 1 Владиславом Невядовським.

Мета меморандуму – взаємодія у реалізації спільних проєктів та проведення заходів у сфері профілактики наркоманії серед молоді. Серед таких – підготовка здобувачів освіти факультету як тренерів у сфері профілактики наркоманії, проведення спільних тренінгів, лекцій, конкурсів, круглих столів, чемпіонатів, семінарів, конференцій, форумів, фестивалів, майстер-класів, у тому числі онлайн для здобувачів освіти факультету, розроблення друкованих, аудіовізуальних та графічних матеріалів, робота над науковими експериментами та інноваційними проєктами тощо.

Світлана Вознесенська під час свого виступу перед учасниками Школи наукового лідерства презентувала діяльність організації, одним із провідних напрямів якої є навчання поліцейських і волонтерів щодо проведення антинаркотичних лекцій для молоді. У рамках програми антинаркотичної просвіти ГО «Рух «Здорова нація»» охоплено 20 тис. дітей, роздано 50 тис. антинаркотичних брошур.

У заході також взяла участь директор по роботі з публікою MiaTis Group, лектор антинаркотичної освіти, куратор проєкту «Майбутнє дітей України вільне від наркотиків» Марина Комісарова. Вона розповіла про проведені на Харківщині заходи з профілактики наркоманії серед молоді та запросила колектив Школи наукового лідерства долучатися до участі у майбутніх спільних проєктах.

Т.в.о. декана факультету № 1 Владислав Невядовський зазначив, що курсанти факультету є постійними учасниками нових соціальних ініціатив та висловив упевненість, що члени Школи наукового лідерства успішно опанують мистецтво тренерства у сфері профілактики наркоманії та допоможуть рятувати дитячі життя.

ВЗГ ХНУВС