Для курсантів і студентів Харківського національного університету внутрішніх справ відділом соціально-гуманітарної роботи організовано автобусні екскурсії до меморіального комплексу «Дробицький Яр», приурочені до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру.

Меморіал «Дробицький Яр» безпосередньо пов’язаний з цією трагедією. Саме там, у східній частині Харкова на території урочища Дробицький Яр, наприкінці 1941 – на початку 1942 рр. протягом декількох тижнів спеціальні загони нацистів методично і безжально знищували переважно літніх людей, жінок та дітей єврейської національності, зібраних неподалік у тимчасове гетто. Тоді жертвами нацизму стали близько 20 тисяч мирних жителів.

Сьогодні у складі меморіального комплексу «Дробицький Яр» знаходяться парк, пам’ятники-монументи, музей з жалобною залою та чашею скорботи, де на планшетах із білого мармуру увічнені тисячі імен жертв трагедії. На в’їзді до комплексу знаходиться величний пам’ятний знак – менора.

Відвідувачі також ознайомляться з новою інтерактивною складовою музейної експозиції, що буде відкрита 29 вересня 2021 року.

Заходи проводяться згідно з карантинними вимогами.