Представники кафедри педагогіки та психології факультету № 3 Харківського національного університету внутрішніх справ провели профорієнтаційну роботу під час навчально-тренувального вишколу «Джура-Поліцейський», організованого Головним управлінням Національної поліції в Херсонській області на території дитячого санаторію «Чайка» у смт Лазурне Скадовського району Херсонської області. Захід пройшов у рамках Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Покровський гарт», мета якої – національно-патріотичне та духовне виховання молоді на ідеях козацьких традицій, а також активна громадська позиція дітей та здоровий спосіб життя.

Діти ознайомились із роботою поліцейських, адже програма заходу була досить насиченою: показові виступи поліцейських спецпризначенців «КОРД», кінологів та їх чотирилапих підопічних, майстер-класи з прийомів рукопашного бою та самозахисту, а також домедичної допомоги. Крім того поліцейські продемонстрували виставку сучасного озброєння та екіпіровку різних підрозділів поліції, які використовуються під час проведення спецоперацій, а фахівці-вибухотехніки попередили молодь про небезпеку, яку несуть вибухонебезпечні предмети.

Хлопці та дівчата відчули себе справжніми поліцейськими, сідаючи за кермо службового автомобіля, приміряючи бронежилети та захисні шоломи. А для тих, хто планує у майбутньому пов’язати своє життя з правоохоронними органами, представники кафедри педагогіки та психології факультету № 3 підготували інформаційні матеріали про умови вступу до Харківського національного університету внутрішніх справ.

ВЗГ ХНУВС