Завідувачка бібліотеки та відповідальна з академічної доброчесності Кременчуцького льотного коледжу Харківського національного університету внутршніх справ Ірина Сарєлова та Марина Петченко упродовж вересня провели  цикл бібліотечно-бібліографічних уроків для здобувачів  першого курсу навчання  льотно-технічних спеціальностей.

Їх мета – виховання навичок інформаційно-бібліографічної культури та дотримання принципів академічної доброчесності. Під час зустрічей розглядалися питання: історія бібліотеки, фонди бібліотеки, організація обслуговування користувачів, права та обов’язки користувачів, бібліотечні послуги, бібліографічний опис документа, правила складання бібліографічного списку до наукових робіт, компетенції учасників освітнього процесу з дотримання академічної доброчесності та відповідальність за її порушення тощо.

Як інформаційний центр, бібліотека коледжу акцентує  свою увагу на використанні достовірних і авторитетних джерел інформації, формуванні навичок роботи з інформаційними ресурсами, самостійному виконанні навчальних завдань, дотриманні норм авторського права, доброчесності запозичень і цитувань, правилах оформлення бібліографічних посилань. 

КЛК ХНУВС