Студенти-консультанти юридичної клініки «Правова допомога» Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ разом із керівником юридичної клініки Мариною Василенко відвідали Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області.

Для здобувачів вищої освіти, які опановують юридичні професії, важливо бути ознайомленими з діяльністю центрів та бюро правової допомоги, знати, які сервіси, проєкти сприяють підвищенню правової освіти населення.

Клініцисти відвідали контактний центр, дізналися про особливості надання юридичних консультацій у телефонному режимі.

За єдиним номером системи БПД  (тел. 0 800 213 103) громадяни з різних населених пунктів України телефонують за отриманням юридичних консультацій та роз’яснень. Оскільки спектр правових питань, з якими звертаються клієнти, є широким, юристи послуговуються правничою вікіпедією WikiLegalAid.

Також студенти були ознайомлені з роботою чергової частини, дізналися які виклики надходять до чергового, як видаються доручення адвокатам для захисту прав громадян.

Подібні зустрічі є корисними для майбутніх юристів, адже потім вони краще розуміють специфіку роботи центрів та бюро, а також розглядають подібні установи, як своє перше місце роботи.

Сумська філія ХНУВС