Кожного року, за традицією, у Харківському національному університеті внутрішніх справ відбувається посвячення в психологи першокурсників, які навчаються за спеціальністю «Психологія». Цього року учасниками заходу стали 120 студентів і 20 курсантів.

Від імені ректора університету генерала поліції третього рангу Валерія Сокуренка молодь привітав перший проректор полковник поліції Дмитро Швець. «Ви обрали правильний шлях – шлях навчання саме у Харківському національному університеті внутрішніх справ, – наголосив перший проректор. – У нас створені всі умови, щоб отримати найґрунтовніші знання та стати висококласними фахівцями, у чому вам допоможе досвідчений науково-педагогічний колектив». Дмитро Швець  побажав успіхів у навчанні  на шляху до обраної професії.

Член-кореспондент Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор Олександр Бандурка зазначив, що «гарна освіта веде людину до найвищих висот у житті. Психологія з кожним роком набуває все більшого значення, адже психологічне здоров’я людини та її фізичний стан нерозривно пов’язані: здорова психіка – запорука щасливого життя і довголіття». Олександр Бандурка побажав наполегливості в оволодінні обраною професією та підкреслив, що «університет створює сучасні умови для всіх, хто бажає вчитися».

У заході взяли участь проректор університету Анатолій Клочко, декан факультету № 3 Олександр Моргунов, заступник декана факультету № 6 Костянтин Свердлін, завідувачка кафедрою соціології та психології Олена Євдокимова, завідувачка кафедрою педагогіки та психології Олена Федоренко, заступник начальник навчально-методичного відділу Ольга Сезонова, батьки першокурсників та ін.

Захід пройшов у творчій і дружній атмосфері. Першокурсники підготували театралізовані постанови, в яких розкрили тонкощі та багатогранність напрямів діяльності психолога, співали пісень, дотепно та з гумором розповідали про своє навчання на першому курсі. Наприкінці свята усім студентам-першокурсникам вручили значки студента-психолога, перехідний Кубок від четвертокурсників та усі разом проголосили клятву психолога.

ВЗГ ХНУВС