У рамках роботи Дебатного клубу Харківського національного університету внутрішніх справ та Школи наукового лідерства факультету № 1 слухач магістратури Наталія Расторгуєва та курсантка 2 курсу Кристина Коваль взяли участь у міжнародному онлайн-воркшопі з дебатного теббінгу за участю Казахстанського Дебатного клубу «Номад» (каз.«Nomad») Університету Назарбаєва (Nazarbayev University Debate Club Nomad). Спікером заходу став досвідчений дебатер з Астани Алтинай Абдіжаміл.

У рамках воркшопу учасники дізналися про основні складові теббінгу, принципи та електронні теб-системи. Під час заходу було продемонстровано роботу програми «Tabbycat», пояснено окремі аспекти з налаштування та роботи програми. Організатори розповіли про важливі моменти, які варто враховувати під час дебатного теббінгу, про особливості розрахунку результатів дебатних раундів та обробки даних шляхом розташування їх у відповідних таблицях за певними критеріями, що полегшує їх статистичний аналіз.

Теббінг є однією з важливих частин організації дебатного турніру. Метою теббінгу є підбиття підсумків з метою упорядкованого подання значної кількості інформації, що дозволяє глядачам робити обґрунтовані висновки.

ВЗГ ХНУВС