У Харківському національному університеті внутрішніх справ погоджено відкриття Центру підтримки технологій та інновацій (TISC). Це – міжнародний проєкт підтримки винахідництва, інновацій та стартап проєктів, започаткований Всесвітньою організацією інтелектуальної власності (WIPO). TISC – нетиповий державний інструмент підтримки, який знаходиться з інноваційними компаніями на одній хвилі та функціонує в структурі національного патентного відомства – Укрпатенту.

Представниці ХНУВС – помічниця ректора з гендерних питань, доцентка, кандидатка юридичних наук Оксана Цукан і доцентка, кандидатка економічних наук Марина Петченко взяли участь у онлайн-вебінарі для представників мережі TISС.

Спікерами вебінару виступили експерти/експертки департаменту експертизи заявок на винаходи, корисні моделі та компонування Українського інституту інтелектуальної власності (Укрпатент). 

Під час вебінару розкриті  наступні тематики:

- сучасні підходи до розгляду об’єктів винаходу, що являють собою математичні методи;

- практика патентування математичних методів, фінансових чи бізнес моделей в Україні чи за кордоном;

- встановлення відповідності критерію винахідницького рівня для окремих категорій винаходів;

- особливості складання заявок на винаходи (корисні моделі);

- встановлення пріоритету: множинний, частковий та відмова від нього та багато іншого.

Отримані під час вебінару знання будуть практично використані в університеті для проведення винахідницької діяльності та захисту інтелектуальної власності.

ВЗГ ХНУВС