Школою наукового лідерства факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ як членом Мережі громадянської освіти проведено міжнародну онлайн-зустріч «Перлини наукової, творчої, міжнародної, громадської роботи курсантів Харківського національного університету внутрішніх справ» у рамках Тижня громадянської освіти. Захід проводить консорціумом організацій та експертів, що входять до Східно-Європейської Мережі громадянської освіти (EENCE) й адмініструються Східно-Європейською Асоціацією громадянської освіти. Заходи Тижня громадянської освіти проводяться за підтримки Федерального агентства з громадянської освіти (Bundeszentrale für politische Bildung) і Міністерства закордонних справ Німеччини.

Відкрив захід національний координатор Тижня громадянської освіти-2021 в Україні Назарій Боярський та побажав учасникам плідної дискусії. Голова Школи наукового лідерства Віталій Найда акцентував увагу на дотриманні регламенту та зазначив, що наукова діяльність у Харківському національному університеті внутрішніх справ розглядається багатопланово, у тому числі й крізь призму громадської активності.

Учасниці Школи курсантки 2 курсу факультету № 1 Поліна Суслова, Владислава Балера, Юлія Шелест, Кристина Коваль розповіли про громадську роботу Школи наукового лідерства, про участь у заходах неформальної освіти, у вебінарах, програмах, про творчу та міжнародну діяльність.

Голова правління громадської організації «Рух «Здорова нація» Світлана Вознесенська поділилася з присутніми досвідом організації масштабних проєктів у сфері профілактики наркоманії серед молоді та співпраці зі Школою наукового лідерства.

Соціальний психолог, активіст, викладач із Білорусі Олександр Єргулевич, який був активним учасником Революції Гідності в Україні та революційних подій серпня 2020 року в Білорусі, присвятив свій виступ побудові довірчих відносин між громадянським суспільством і правоохоронними органами, питанням поляризації суспільства й ексцесам політичної боротьби, а також проблемам побудови громадянського суспільства Білорусі.

Наталія Нєжина та Юлія Ямпольська – волонтерки, координаторки пошукового загону з пошуку безвісти зниклих людей «ЛісаАлерт», у своєму спільному виступі зупинилися на ключових напрямах, результатах діяльності загону та співпраці зі Школою наукового лідерства .

ВЗГ ХНУВС