Для студентів факультету № 6 доцентки кафедри правового забезпечення господарської діяльності Ірина Василько, Ірина Кирєєва, старший викладач цієї ж кафедри Артем Добровінський та інспектор роти 5 батальйону 2 УПП в Харківській області ДПП лейтенант поліції Микита Баранов провели сумісне бінарне заняття на тему «Організація податкової системи держави. Управління безпекою життєдіяльності» з навчальних дисциплін «Податковий менеджмент» та «Безпека життєдіяльності та охорона праці».

Під час заняття Микита Баранов розповів про створення Бюро економічної безпеки як центрального органу виконавчої влади, що замінить податкову міліцію та забере частину повноважень СБУ.

Лейтенант поліції розкрив основне завдання поліції – надання поліцейських послуг у сферах: 1) забезпечення публічної безпеки і порядку; 2) охорони прав і свобод людини, а також інтересів суспільства і держави; 3) протидії злочинності; 4) надання в межах, визначених законом, послуг з допомоги особам, які з особистих, економічних, соціальних причин або внаслідок надзвичайних ситуацій потребують такої допомоги.

Працівник поліції також ознайомив здобувачів вищої освіти із положеннями Інструкції з оформлення поліцейськими матеріалів про адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, розповів про превентивні заходи поліції, про звернення громадян.

Микита Баранов зазначив, що діяльність поліції здійснюється в тісній співпраці та взаємодії з населенням, територіальними громадами та громадськими об’єднаннями на засадах партнерства і спрямована на задоволення їхніх потреб. Рівень довіри населення до поліції, що проводиться незалежними соціологічними службами, є основним критерієм оцінки ефективності діяльності органів і підрозділів поліції.

Наприкінці заняття Микита Баранов навів приклади зі своєї практичної діяльності.

ВЗГ ХНУВС