Доцентки кафедри соціології та психології факультету № 6 ХНУВС Олена Шахова, Катерина Маннапова та Алла Мороз взяли участь у щорічній ХІІІ міжнародній науково-практичній психотерапевтичній конференції «Симфонія гештальта і психодрами», що проходила у двох форматах – онлайн та очно.

Учасники конференції побачили більше 20 майстерень від психодраматистів і гештальтистів, дізналися нові тенденції в теорії і практиці гештальту та психодрами, підвищили професійний рівень та обмінялися досвідом з колегами, отримали власний індивідуальний клієнтський досвід та взяли участь у груповій роботі.

Основними темами конференції були: «Подружні і жіночо-чоловічі взаємовідносини», «Психосоматичні захворювання», «Захисні механізми психіки», «Дитячо-батьківські відносини», «Переживання самотності, тривоги, провини, сорому», «Кризи і травми» і багато інших тем.

Доцентка Олена Шахова провела майстер-клас, присвячений роботі у гештальт-підході, дослідженню стратегій задоволення потреб, пошуку ресурсів, знаходячись у мета-позиції. Доцентка Катерина Маннапова провела майстер-клас на тему «Психодрама в роботі з дітьми та підлітками», на якому учасники ознайомилися з особливостями методики дитячої та підліткової психодрами.

Також на конференції відбулися майстер-класи та лекції від видатних іноземних психологів: тренера GATLA Джея Левіна м. Флорида (США), Пітера Філіпсона м. Манчестер (Велика Британія), Ірени Голуби м. Рига (Латвія).

Нова цікава інформація буде із користю використана у роботі зі студентами.

ВЗГ ХНУВС