Доцентка кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1 ХНУВС Марина Джафарова спільно з інспектором відділу зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Харківській області старшим лейтенантом поліції Артемом Лихомановим провели бінарне заняття для курсантів 3 курсу факультету № 2 з навчальної дисципліни «Адміністративний процес» на тему «Провадження у справах про адміністративні правопорушення».

Практичний працівник ознайомив курсантів з основними негативними чинниками, які сприяють учиненню адміністративних правопорушень, висвітлив основні засади запобігання правопорушенням і формування правової свідомості громадян. Окрім того, Артем Лихоманов проаналізував особливості притягнення до адміністративної відповідальності на підставі адміністративно-процесуальних норм окремих статей КУпАП, сформулював обставини, які виключають адміністративну відповідальність, проаналізував умови й випадки складання протоколу про адміністративне правопорушення відповідно до ст. 258 КУпАП.

Доповідач також звернув увагу здобувачів вищої освіти і на умовах складання постанови про адміністративне правопорушення, виокремив типові помилки, яких припускаються поліцейські під час її складання, що є підставою для скасування такої постанови в судах загальної юрисдикції.

Наприкінці заняття Артем Лихоманов відповів на запитання курсантів і побажав успіхів у навчанні та майбутній професійній діяльності.

ВЗГ ХНУВС