Завідувачка кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Валентина Василенко та здобувачка вищої освіти 2 курсу Юлія Герасименко взяли участь у Всеукраїнському науково-практичному семінарі «Мова і право», що відбувся на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, з доповіддю «Упорядкування юридичної термінології в українському законодавстві».

Науковий форум «Мова і право» проходив у форматі онлайн і був присвячений найактуальнішим питанням сьогодення: правовим особливостям мови в українській державі.

Відкрила захід проректорка Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, докторка юридичних наук, професорка, заслужена юристка України Лариса Наливайко, вона привітала учасників і побажала їм плідної роботи.

Робота семінару була організована за різними тематичними напрямками: «Наукова мовна культура – основа професійної діяльності», «Актуальні проблеми юридичної термінології», «Юридична лінгвістика в Україні та світі», «Розвиток юридичної лексикографії»,«Політичний дискурс».

Під час обговорень поняття «мова права» було розглянуто як важливий інструмент пізнавальної діяльності у формуванні картини світу, суспільства, держави.

Результатом обговорення стали аргументовані висновки та рекомендації, які стануть істотно корисними для використання у філологічній науці та в освітньому процесі загалом.

Сумська філія ХНУВС