Здобувачі освіти Харківського національного університету внутрішніх справ – курсант 4 курсу факультету № 4 Роман Романів, курсантка 4 курсу факультету № 2 Анастасія Дорош і слухач магістратури 2 курсу факультету № 1 Віталій Найда взяли участь у Конкурсі наукових статей з актуальних питань розвитку кримінологічної віктимології. Конкурс організований Донецьким державним університетом внутрішніх справ у співпраці з Центром українсько-європейського наукового співробітництва до 70-річчя від дня народження доктора юридичних наук, професора, заслуженого юриста України Олександра Джужи.

У конкурсі взяли участь молоді науковці з юридичних закладів вищої освіти Дніпра, Житомира, Львова, Харкова і Чернігова. Оголошення результатів конкурсу відбулося у режимі онлайн за особистою участю ювіляра Олександра Миколайовича Джужи. Наукову статтю Романа Романіва на тему «Віктимологічна профілактика корисливих кримінальних правопорушень, вчинених з використанням комп’ютерних мереж» (науковий керівник доцент кафедри кримінального права і кримінології факультету № 1 Ксенія Юртаєва) організаційний комітет Конкурсу визнав найкращою та відзначив Дипломом І ступеня і грошовою винагородою. Інші учасники були відзначені цінними призами, дипломами і сертифікатами.

Науково-дослідницьку роботу Роман Романів проводив у рамках діяльності наукового гуртка кафедри кримінального права і кримінології факультету № 1.

ВЗГ ХНУВС