Старший викладач кафедри конституційного і міжнародного права факультету № 4 Харківського національного університету внутрішніх справ кандидат юридичних наук Наталія Філіпська взяла участь у проведенні дводенних тренінгів для поліції превентивного сектору ГУ НП в Луганській області за темою «Протидія порушенню та захист прав, свобод та законних інтересів людей з інвалідністю в поліцейській діяльності та етика спілкування з ними». Тренінги відбулися у м. Святогірськ Донецької області. Було охоплено близько 80 осіб (4 групи), які отримали інформацію щодо осіб з інвалідністю, правового статусу цієї категорії громадян, міжнародних актів у сфері захисту їх прав і свобод, досвіду інших держав щодо взаємодії поліції та осіб з інвалідністю. Було надано різні характеристики нозології та особливості спілкування з людиною, яка має ті чи інші вади здоров’я.

Під час виконання практичних завдань та вправ учасники тренінгу відпрацювали навички та загальні підходи до спілкування з різними підкатегоріями осіб, що мають стійкі порушення здоров’я (фізичного, ментального, сенсорні вади).

Це вже другий етап проведення навчань для поліції превентивного сектору, який пройшов межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру (UN RPP) за фінансової підтримки Європейського Союзу (ЄС), Урядів Данії, Швеції та Швейцарії.

ВЗГ ХНУВС