Вийшов друком збірник матеріалів науково-практичної конференції, присвяченої пам’яті професора Світлани Петрівни Бочарової, яка працювала професором кафедри психології Харківського національного університету внутрішніх справ.

 Світлана Петрівна Бочарова — відомий учений-психолог у галузі проблем пам’яті, шкільної та вузівської освіти, інженерної психології, психології управління, професіоналізму та лідерства, юридичної психології. Напрями досліджень, які започаткувала Світлана Петрівна, сьогодні продовжують її учні та колеги. Конференції під загальною назвою «Бочаровські читання», які щороку проводяться в Харківському національному університеті внутрішніх справ, здобули авторитет у наукових колах не тільки серед українських учених, а й серед представників наукової спільноти зарубіжних країн.

 Під час конференцій вчені обговорюють актуальні питання та результати сучасних досліджень у галузі психології, історії психології, юридичної психології та судово-психологічної експертизи, соціальної психології, соціальної роботи, психології управління, педагогічної та вікової психології, спеціальної психології та психології діяльності в особливих умовах тощо.

Матеріали останньої конференції, яка проходила в університеті 18 березня поточного року, стануть корисними для викладачів, аспірантів, студентів гуманітарних спеціальностей, практичних психологів, вихователів, соціальних і медичних працівників тощо.

 

ВЗГ ХНУВС