Щороку 16 листопада відзначається Міжнародний день толерантності. Саме цього дня 1995 року держави – члени ООН ухвалили Декларацію принципів терпимості. Для курсантів Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ старшим викладачем кафедри юридичних дисциплін Цвітаною Барановою було проведено онлайн-урок «Всі ми – різні, всі ми – рівні».

У формі гри «А що би ти зробив, якби?» курсантам були запропоновані запитання-ситуації для відповідей, які згодом проаналізували на толерантне ставлення до інших.

«Дуже важливо, щоб кожна людина володіла інформацією щодо толерантності, адже сьогодні кожен по-своєму розуміє значення цього слова. Для когось це – любов до інших, для когось – терпіння, а для деяких ці риси взагалі не важливі у житті. Ми не завжди вміємо толерантно ставитися до інших, розуміти та поважати думку співрозмовника, вміти вислухати та підтримати людину, яка хоче бути почутою. Будьте відкритими до нового, робіть добро і майте щире та розуміюче серце по відношенню до інших», – такими словами завершила урок толерантності викладачка.

Сумська філія ХНУВС