Відбулося засідання гуртка кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ «Державні проєкти Уряду України: сучасний стан та перспективи», організатором якого стала доцент кафедри, кандидат економічних наук, доцент Надія Сапич.

У роботі наукового гуртка взяли участь депутат Лохвицької районної ради Полтавської області Юрій Ус, викладачі кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії, студенти та курсанти – члени гуртка «Актуальні проблеми розвитку національної економіки в умовах глобалізації».

Керівник гуртка кандидат економічних наук Світлана Петровська підкреслила актуальність обраної теми. Під час засідання прозвучали  «Проєкт В. Зеленського «Зелена країна» або «Масштабне заліснення України» та «Проєкти щодо промисловості та інвестиційного клімату України».

У науковому дослідженні Євгенії Коваленко на тему «Проєкт В. Зеленського «Зелена країна» або «Масштабне заліснення України» було широко висвітлено переваги та недоліки проєкту. Виступ прокоментував Юрій Ус, який особисто брав участь у реалізації цього проєкту у Лохвицькому районі Полтавської області.

Продовжила обговорення Ілона Ніколенко дослідженням на тему «Щодо промисловості та інвестиційного клімату України», в якому акцент було зроблено на проєкти «Інвестиційна няня» та «1000 гривень за повну вакцинацію». Останній проєкт має на меті підтримати підприємства креативної індустрії та сфери внутрішніх перевезень, які найбільше постраждали під час пандемії COVID-19.

Засідання наукового гуртка було проведено у форматі відеоконференції на платформі для відеозустрічей Zoom.

Сумська філія ХНУВС