У Харківському національному університеті внутрішніх справ у межах Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» відбулась лекція на тему «16 днів активізму проти гендерного насильства» від експертів Регіонального представництва КМЄС у Харкові.

Спікерами заходу виступили: радниця/тренерка з кримінальних розслідувань Регіонального представництва КМЄС у Харкові Кріста Гранрот, радники/тренери з питань взаємодії поліції з громадою Регіонального представництва КМЄС у Харкові Уве Петтерсон і Мулазім Озтюрк.

У заході взяли участь здобувачі вищої освіти та представники науково-педагогічного складу університету, зокрема Сумської філії та Кременчуцького льотного коледжу.

Захід проводився англійською мовою (з послідовним перекладом на українську).

Метою лекції було привернення уваги до проблем гендерно-зумовленого насильства та насильства в цілому. Представники КМЄС розповіли про досвід та підходи своїх країн – Фінляндії, Швеції та Нідерландів щодо запобігання насильству та розповіли про стратегії подолання цього явища. Крім того, спікери звернули увагу учасників на вплив пандемії Covid-19 на ситуацію в країнах Європейського Союзу та розповіли про програми запобігання та протидії домашньому насильству у власних країнах. Учасники заходу брали активну участь у обговореннях, під час яких спікери відповіли на всі їхні запитання.

ВЗГ ХНУВС