У рамках Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства» відбулося засідання наукового гуртка кафедри соціальних та економічних дисциплін факультету № 2 з питань запобігання та протидії домашньому насильству. 

У роботі наукового гуртка взяли участь помічниця ректора з гендерних питань кандидатка юридичних наук, доцентка Оксана Цукан, доцентка кафедри кандидатка соціологічних наук Наталія Бобро (модераторка засідання) та курсанти/ки 2 курсу.

Відкриваючи засідання наукового гуртка, Оксана Цукан наголосила, що з 25 листопада по 10 грудня проходить щорічна Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства», основною метою якої є привернення уваги членів суспільства до проблем подолання будь-яких форм домашнього насильства, жорстокого поводження з дітьми, людьми похилого віку, торгівлі людьми та захисту прав жінок і чоловіків. Вона нагадала важливі дати, що містить період зазначеної Всеукраїнської кампанії:

25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;

2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;

3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;

5 грудня– Міжнародний день волонтера;

6 грудня – Вшанування пам’яті студенток;

10 грудня – Міжнародний день прав людини.

Під час засідання із доповідями виступили курсанти Олександр Давидов, Аліна Нішта, Віка Любинська, Денис Ковнацький та Анастасія Батюх. Особливу увагу у доповідях було приділено видам, проявам домашнього насильства, а також профілактиці цього явища у суспільстві.

ВЗГ ХНУВС