До Міжнародного дня захисту інформації викладачка циклової комісії природничих дисциплін Кременчуцького льотного коледжу ХНУВС Оксана Гусарова провела для членів наукового гуртка «Використання інформаційних технологій для вирішення фахових завдань» науковий семінар «Інформаційна безпека, реальні та потенційні загрози у кіберпросторі».

Викладачка звернула увагу учасників, що розвиток інформаційних технологій має як позитивні, так і негативні сторони. Від ступеня безпеки інформаційних технологій, залежить не тільки добробут, а іноді і життя багатьох людей. Майже кожна людина є користувачем Інтернету, тому питання інформаційної безпеки є актуальним у сучасному світі.

Під час семінару із науковими доповідями виступили здобувачі освіти: курсантка Маргарита Капцевич на тему «Інформаційна безпека», курсантка Олександра Самойленко – «Інформаційна безпека або кібербезпека… В чому різниця?», курсант Артем Корицький – «Основні загрози використання комп’ютерних мереж для користувачів», курсант Максим Звягінцев «Що таке «соціальна інженерія» та яку роль вона відіграє у системі інформаційної безпеки», курсант Максим Рябуха – «Шпигунське програмне забезпечення».

За результатами виступів було проведено дискусію з окреслених у доповідях питань із залученням інших учасників семінару. Наприкінці заходу його учасники разом склали чек-лист «Правила безпечної роботи в Інтернеті».

КЛК ХНУВС