Доценткою кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1 полковником поліції Іриною Казанчук для посилення практичної підготовки з навчальної дисципліни «Адміністративна відповідальність» для курсантів 2 курсу факультету № 3 проведено бінарне заняття за участі слідчої слідчого відділу Кременчуцького районного Управління поліції ГУНП в Полтавській області лейтенанта поліції Юлії Синяк та слідчого слідчого відділення відділу поліції № 1 Одеського районного Управління 1 ГУНП в Одеській області лейтенанта поліції Максима Прокопенко.

У рамках жвавої дискусії за темою заняття «Особливості провадження в справах про адмiнiстративнi правопорушення. Вiдмiнностi адмiнiстративних проваджень i кримiнальних проваджень» поліцейські поділилися досвідом практичної роботи в слідчих підрозділах та зосередили увагу на необхідності дотримання норм КУпАП та КПК України в поліцейській діяльності. Обговорювалися також питання щодо взаємодії слідчих підрозділів із працівниками підрозділів превентивної діяльності, іншими правоохоронними органами, суддями, розглядалися особливості тактики спілкування з різними верствами населення при проведенні слідчих дій тощо.

Наприкінці бінарного заняття практичні працівники наголосили, що наявність відповідного рівня знань у курсантів норм чинного законодавства України має важливу роль для подальшої службової діяльності в органах (підрозділах) Національної поліції.

ВЗГ ХНУВС