3 грудня цього року виповнюється 299 років від дня народження українського філософа, просвітителя-гуманіста, богослова, поета, педагога, а багато хто додає: і містика – Григорія Сковороди. З цієї нагоди наукова бібліотека Харківського національного університету внутрішніх справ підготувала книжково-ілюстративну експозицію «Освітня діяльність та педагогічні погляди Г. С. Сковороди».

Григорій Савич Сковорода був і залишається одним із найвидатніших українців за всю історію нації та символізує її просвітництво та самопізнання.

Дослідники життя і вчення Григорія Сковороди сходяться на тому, що йому вдається залишатися близьким і сучасним для нових поколінь, не дивлячись на те, що вже змінилося кілька епох. Вже не одне століття знаходяться люди, які мають Сковороду « за свого», люблять його як друга і шанують як учителя. Його біографія та творчість заслуговують уваги та шани українців. Саме тому давайте дізнаватися більше про цього діяча мистецтва та просвітництва!

Фонд університетської бібліотеки має різні видання про життя та діяльність Г. С. Сковороди, а також збірки його творів і запрошує  університетську спільноту ознайомитися з ними.

ВЗГ ХНУВС