Для здобувачів вищої освіти Харківського національного університету внутрішніх справ проведено лекцію англійською мовою на тему «Гендерна рівність, Резолюція ООН 1325 та СММ». 

Головним спікером заходу виступив спостерігач Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, координатор з гендерних питань у Харківському офісі Джейкоб Діннін та мовна помічниця Альона Денисюк. Захід відбувся в Мовному центрі ХНУВС. Мета лекції – підвищення рівня обізнаності здобувачів вищої освіти університету щодо напрямів діяльності та завдання Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

У заході також взяли участь помічниця ректора з гендерних питань Оксана Цукан, начальниця відділу міжнародного співробітництва Олена Устименко та завідувачка кафедри іноземних мов факультету № 4 Олена Статівка.

Під час заходу спікер висвітлив зміст, мету та принципи Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека», детально зупинився на питаннях гендерної рівності, зокрема протидії гендерно- обумовленому насильству, зазначивши що стратегія досягнення ґендерної рівності й надалі потребує уваги. 

Під час лекції учасники брали активну участь в дискусії та ставили запитання спікеру, отримуючи вичерпні відповіді.

ВЗГ ХНУВС