Завідувач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін факультету № 6 професор Володимир Греченко та завідувач кафедри фундаментальних та юридичних дисциплін того ж факультету Юрій Холод провели спільне бінарне заняття за темою «Виникнення та розвиток українського козацтва та козацьке звичаєве право» для студентів першого курсу заочної форми навчання.

Таке бінарне заняття проводилося для студентів-заочників вперше. Викладачі, доповнюючи і конкретизуючи виступи колеги, розповіли про виникнення і розвиток українського козацтва та формування козацького права як різновиду звичаєвого права. Лектори підкреслювали, що процес українського правотворення відбувався безперервно та має тисячолітні традиції. Важливу нішу в ньому зайняла Запорозька Січ. Розвиток й утвердження як юридичного феномену неписаного козацького права відбулося в Запорозькій Січі, оскільки там існував механізм його адміністративно-правового забезпечення та судової апробації.

Студенти з цікавістю вислухали доповіді викладачів, які ілюструвалися конкретними історичними прикладами і відзначили, що така форма навчання їм сподобалася і є ефективною.

ВЗГ ХНУВС