Курсантка 2 курсу факультету № 1 Юлія Шелест, яка є учасницею Школи наукового лідерства факультету № 1 та волонтером-пошуковцем, передала до Люботинського міського краєзнавчого музею експонати часів Другої світової війни. Вони були знайдені під час розкопок у Балаклійському районі курсантами-учасниками Школи наукового лідерства Харківського національного університету внутрішніх справ спільно з громадською організацією «Союз пошукових загонів України».

У музей були передані оцинкований ящик для патронів, радянська сталева каска СШ-40, а також солдатська похідна ложка. Передача експонатів до музею – це збереження пам'яті про Другу світову війну, її наслідки та воїнів, що не повернулися з фронту.

Курсанти Харківського національного університету внутрішніх справ продовжують плідне співробітництво з громадською організацією «Союз пошукових загонів України», якою за 2015, 2016 і 2021 роки було знайдено більше п’ятдесяти останків солдатів, полеглих у часи Другої світової війни. У цьому році розкопки ведуться під селом Байрак та в районі хутора Задонецький Балаклійського району Харківської області.

ВЗГ ХНУВС