Курсанти і студенти Харківського національного університету внутрішніх справ долучилися до перегляду документального фільму – реальної історії з життя людини, яка пережила і сама була агресором домашнього насильства. На показі була присутня одна з героїнь – пані Іва Стешук, яка охоче розповіла про свою діяльність і покликання допомогти не тільки людям з особливими потребами, які зіткнулися із подібними ситуаціями в житті, але й майбутнім поліцейським, які мають комунікувати із постраждалими під час несення службових обов’язків.

Реальна історія особистих переживань створила довірливу атмосферу для відкритої дискусії між глядачами та гостею.

Модераторкою зустрічі виступила муніципальна консультантка проєкту «Міста та громади вільні від домашнього насильства» Фонду народонаселення ООН в Україні – пані Дарія Велигодська.

Захід організували представниці ХНУВС – помічниця ректора з гендерних питань кандидатка юридичних наук Оксана Цукан і доцентка кафедри соціально-економічних дисциплін кандидатка соціологічних наук Наталія Бобро.

Фільм знято за підтримки Представництва Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA) у межах реалізації проєкту EMBRACE з протидії та запобігання гендерно зумовленому насильству за підтримки уряду Великої Британії.

Режисеркою фільму є Єлизавета Сміт.

Авторкою ідеї фільму є почесна амбасадорка UNFPA Україна – Маша Єфросініна.

Прем’єра документального фільму «Розірви коло» відбулася за сприянням «Коаліція «Харківщина1325».

ВЗГ ХНУВС