У Харківському національному університеті внутрішніх справ пройшов онлайн-відеолекторій на тему «Проблемні питання допустимості електронних доказів на досудовому слідстві та судовому розгляді».

Онлайн-лекцію провів Семен Ханін – член правління Асоціації адвокатів України, керуючий партнер юридичної компанії «Amber Law Company», кандидат економічних наук, заслужений юрист України.

У заході взяли участь курсанти, студенти, науково-педагогічні працівники університету, а також працівники підрозділів кіберполіції Національної поліції України та експерти НДЕКЦ МВС України в областях.

Семен Ханін на практиці продемонстрував як за допомогою використання сучасних технологій можна здійснити модифікацію та заміну голосу й обличчя людини на відео, підмінити номер та IMEI мобільного телефону, віддалено внести зміни або додати інформацію на мобільний телефон.

Учасники обмінялися думками щодо існуючих проблем у використанні електронних доказів в українському судочинстві та під час проведення слідчих (розшукових) дій.

Лекцію було спільно організовано факультетом № 4 (кіберполіції) та кафедрою кібербезпеки та DATA-технологій факультету № 6 (права та масових комунікацій) університету.

ВЗГ ХНУВС