Відбулося засідання наукового гуртка кафедри цивільно-правових дисциплін факультету № 4 на тему «Штучний інтелект: проблеми та перспективи». Засідання провели керівник наукового гуртка доцентка кафедри, кандидатка юридичних наук, доцентка Марія Тіхонова та доцентка кафедри, кандидатка юридичних наук, доцентка Наталія Шишка. Також на засідання були запрошені завідувач кафедри, кандидат юридичних наук, доцент Олексій Зайцев, доцент кафедри, кандидат юридичних наук, доцент Олександр Шишка та співробітниця відділу організації наукової діяльності та захисту інтелектуальної власності ХНУВС Катерина Маравська.

Катерина Маравська розповіла про академічну доброчесність і про необхідність дотримання сукупності етичних принципів та визначених законом правил, якими мають керуватися члени наукового гуртка під час навчання та провадження наукової (творчої) діяльності з метою забезпечення довіри до результатів навчання та/або наукових (творчих) досягнень.

Про наукові погляди на штучний інтелект розповіла Наталія Шишка та зазначила, що проблема створення штучного інтелекту часто піднімається в контексті дискусій з розвитку комп'ютерних технологій. У світі науки і техніки сьогодні існує теза про вигоду при створенні подібної системи. Такі системи допоможуть у машинобудуванні, будівництві, повсякденному житті людини, зможуть керувати транспортними потоками не тільки в окремій країні, а й у глобальному, світовому масштабі. Також Наталія Шишка окреслила і проблемні питання в поглядах на штучний інтелект з точки зору права України.

ВЗГ ХНУВС