Студенти-правники Сумської філії ХНУВС разом із доцентом кафедри юридичних дисциплін Мариною Василенко, фахівцями Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області та Сумського місцевого центру, спільно із волонтеркою безоплатної правової допомоги Юлією Тарасенко-Баландіною стали учасниками онлайн-семінару «Волонтерство у сучасних умовах: виклики та відповіді» у межах дисципліни «Особливості практичного права».

На занятті обговорювалася волонтерська діяльність як добровільна, соціально спрямована, неприбуткова діяльність, що здійснюється шляхом надання волонтерської допомоги.

«Волонтерство сьогодні – це підтримка та допомога малозабезпеченим, внутрішньо-переміщеним особам, сім’ям героїв АТО, багатодітним родинам, дітям, які позбавлені батьківського піклування, допомога в організації роботи державних структур. Можна сказати, що волонтерство – це стиль життя, внутрішній поклик», – зазначила під час заходу юристка Регіонального центру Яна Кравець.

За словами Олени Бондар, юристки Сумського місцевого центру, «участь у волонтерських проєктах – одна зі сходинок до професійного зростання особистості».

Здобувачі освіти дізналися про нормативне врегулювання волонтерської діяльності, про те, хто може бути волонтером, про їх права та обов’язки, про проєкт  «Волонтер безоплатної правової допомоги» та його результати. Ознайомили студентів і з Єдиним реєстром волонтерських організацій Міністерства соціальної політики України.

Наприкінці заходу власним досвідом поділилася волонтерка БПД Юлія Тарасенко-Баландіна. Вона розповіла про школу волонтерства при центрі молоді і дозвілля в м. Суми.

Студенти переконалися, що найголовніше – не ставити собі обмежень. Будь-яка допомога важлива, тому варто робити те, що ви можете і хочете саме зараз, не чекаючи кращого часу чи ідеальних можливостей.

Сумська філія ХНУВС