Відбулося засідання студентського наукового гуртка кафедри правового забезпечення підприємницької діяльності та фінансової безпеки факультету № 6 під керівництвом Юлії Кириченко на тему «Фінансова безпека суб’єктів господарювання» в межах заходів до Міжнародного дня боротьби з корупцією. У засіданні взяли участь студенти 2 та 4 курсів, які навчаються за спеціальностями «Право» та «Фінанси, банківська справа та страхування» та представники кафедри: професори Аліна Чорна, Ірина Сядриста та доцент Дар’я Коробцова.

Юлія Кириченко зазначила, що Міжнародний день боротьби з корупцією відзначається щорічно 9 грудня за ініціативи Організації Об’єднаних Націй. Саме 9 грудня 2003 року у м. Меріда (Мексика) відбулася політична конференція, на якій була підписана Конвенція ООН проти корупції. Цей міжнародний договір передбачає заходи із запобігання корупції, покарання винних, а також механізми міжнародної співпраці у боротьбі з нею. Він зобов’язує держави проводити політику протидії корупції, схвалити відповідні закони і заснувати спеціальні органи боротьби з цим явищем. Конвенція набула чинності в грудні 2005 року після її ратифікації 30 країнами. Україна ратифікувала Конвенцію 18 жовтня 2006 року.

Із науковими доповідями під час засідання наукового гуртка виступили Інга Нарсіа – «Відновлення довіри населення до банківської системи України», Людмила Нужна – «Вплив оподаткування на стан аграрного бізнесу України», Ольга Шмулій –«Проблема реформування податкової системи України», Любов Величко – «Проблемні питання податкової системи України», Аліна Терещенко – «Вина юридичної особи».

ВЗГ ХНУВС