У Харківському національному університеті внутрішніх відбулися урочистості з нагоди Дня вшанування пенсіонерів і ветеранів ОВС та Національної поліції України. У них взяли участь керівний склад університету на чолі з ректором генералом поліції третього рангу Валерієм Сокуренком, народний депутат України Олександр Бакумов, заступник начальника ГУ НП в Харківській області полковник поліції Сергій Човпан, Міністр внутрішніх справ України 2001–2003 років генерал-полковник міліції Юрій Смирнов, перший заступник Міністра внутрішніх справ України 2003–2005 років генерал-полковник міліції Сергій Гусаров, ветерани та пенсіонери МВС України та Національної поліції України, особовий склад вишу, курсанти університету.

Усі присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять своїх колег, які загинули, виконуючи службовий обов’язок, та поклали квіти до монументу загиблим правоохоронцям.

Звертаючись до ветеранів зі словами вітання, ректор Валерій Сокуренко подякував їм за те, що вони в строю, що допомагають виховувати молоде покоління працівників Національної поліції, передають свій життєвий та професійний досвід. Валерій Васильович побажав ветеранам щастя, здоров’я, довгих років життя, миру та здійснення усіх задумів.

Народний депутат України Олександр Бакумов, вітаючи присутніх, подякував за вірну службу державі та народу України, за мудрість, та виховання майбутнього покоління захисників прав і свобод громадян.

Від імені начальника ГУНП в Харківській області Станіслава Перліна привітав ветеранів зі святом заступник начальника полковник поліції Сергій Човпан.

Присутній на урочистостях Міністр внутрішніх справ України у 2001–2003 рр. Юрій Смирнов у своєму виступі наголосив, що усіх присутніх у залі об’єднує багаторічна й віддана праця в ім’я держави і народу України. Він запропонував вшанувати хвилиною мовчання пам'ять усіх вчителів і наставників, яких сьогодні вже немає поруч, які ділилися своїм життєвим і професійним досвідом, давали мудрі настанови, виховуючи гідну зміну служителів закону і порядку.

Вітальні слова від Міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського зачитав присутнім голова ветеранської організації ХНУВС Сергій Кацалап, а вітальну телеграму від Асоціації ветеранів МВС України – голова Харківської обласної ветеранської організації ГО «Асоціація ветеранів МВС України» Володимир Карякін.

Завершились урочистості святковим концертом, підготовленим творчими колективами університету.

ВЗГ ХНУВС