Працівники кафедри протидії кіберзлочинності факультету № 4 ХНУВС Олександр Манжай та Віталій Носов на запрошення Координатора проєктів ОБСЄ в Україні взяли участь у тренінгу «Розробка і впровадження системи управління безпекою інформації» для персоналу урядових установ, що відбувся у м. Львів.

Захід проводився з метою посилення кібербезпеки інформаційно-телекомунікаційних систем державних органів, цільова аудиторія якого – керівна ланка організацій та установ, до повноважень та компетенції яких належить розробка та безпосередній контроль за імплементацією політик інформаційної безпеки.

За результатами тренінгу слухачі навчилися будувати систему управління інформаційною безпекою за стандартами ДСТУ ISO/IEC 27-ї серії, ознайомилися із загальними проблемами безпеки в інформаційних системах, розробкою базової концепції та відповідних внутрішніх регулюючих нормативних документів щодо побудови та ефективного застосування політик безпеки; створенням планів захисту, моніторингу та відновлення критичних інформаційних систем; управлінням інцидентами інформаційної безпеки тощо.

ВЗГ ХНУВС