Доцентка кафедри правового забезпечення підприємницької діяльності та фінансової безпеки факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ Ірина Антол пройшла онлайн-курс «Інформаційна гігієна. Як розпізнати брехню в соцмережах, в інтернеті та на телебаченні» через платформу масових відкритих онлайн-курсів Prometheus та отримала сертифікат.

Експертом курсу виступив заступник директора з освітньої програми приватної школи «“КМДШ” Осокорки», аспірант Інституту проблем виховання НАПН України, експерт/тренер з питань інституційного аудиту закладів загальної середньої освіти Державної служби якості освіти Михайло Альохін.

Учасники курсу дізнались як руйнувався інформаційний імунітет українців та які наслідки це має для держави та людей; про нову роль інформації в цифрову еру; хто, як і навіщо створює інформаційні віруси; як маніпулюють на телебаченні, в онлайн-медіа, Facebook, YouTube, Google, Telegram, Viber, Вікіпедії; як споживати інформацію безпечно та навчати цьому інших.

Курс розрахований на всіх, хто прагне навчитись базової інформаційної гігієні – основ фільтрування інформації та розпізнавання брехні. У ньому представлені відеолекції, додаткові матеріали до лекцій, практичні завдання, тести для самоперевірки набутих знань, корисні посилання.

Отримані знання будуть застосовані у рамках навчальних курсів, що викладаються кафедрою правового забезпечення підприємницької діяльності та фінансової безпеки факультету № 6.

ВЗГ ХНУВС