Завідувачем кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики Іриною Пановою та доцентом кафедри фундаментальних та юридичних дисциплін Борисом Головко проведено бінарне заняття з дисципліни «Історія держави і права зарубіжних країн» для здобувачів освіти 1 курсу факультету № 6 спеціальності «Правоохоронна діяльність».

У межах бінарного заняття «Від камералістики до поліції стики» було розглянуто історико-правову рефлексію  виникнення поліцейського права. Борис Головко розповів про історичні особливості становлення поліції стики, про основні проблеми законодавчого та адміністративного регулювання громадського життя, особливості виникнення та розвитку поліціїстики в різних країнах.

Ірина Панова звернула увагу здобувачів вищої освіти на важливість удосконалення чинного вітчизняного адміністративного законодавства й ефективного реформування системи органів внутрішніх справ з урахуванням дореволюційного досвіду організаційно-правового регулювання діяльності поліції, комплексного аналізу сформульованих фундаторами юридичної поліціїстики концепцій поліцейської діяльності, творчого осмислення наукового доробку провідних зарубіжних і вітчизняних поліціїстів.

ВЗГ ХНУВС